Procesul de prelucrare
al lavandei

Informații și detalii despre întregul proces de prelucrare al lavandei

Metoda de distilare-Distilare in apă si abur

Vasul de distilare conține o sită ce separă zona de generare abur din partea de jos a vasului, de cea în care se depozitează plantele aromatice. Aburul generat urca natural în zona cu plante aromatice si extrage uleiul esențial.

 Tot procesul se bazează pe forțarea alveolelor, în care este depozitat uleiul esențial, sa elibereze uleiul, iar datorită temperaturii aburului acesta se va vaporiza și apoi se va îngloba în abur, urmand sa fie recuperat în separatorul de uleiuri.

Temperatura aburului trebuie să fie bine controlată, să nu fie nici prea rece, aceasta va influența  randamentul instalației, dar nici prea fierbine pentru ca poate duce la ”arderea” plantelor și implicit la deteriorarea calității uleiului esențial.

Sistemul este constituit dintr-un vas de distilare, conductă de legatură și condensator. Vasul de distilare este un vas  cu două camere, separate între ele de o sită ce lasă aburul sa treacă dintr-o parte in alta. În partea de jos a vasului este camera de generare a aburului, practic o camera umpluta cu apă. Pusă la încalzit, odata ajunsă la temperatura de fierbere a apei, va elibera aburul in camera de sus prin sita ce separa cele doua camere. Aburul va urca in camera cu plante si va extrage uleiul esențial. Prin conducta de legătură aburul împreuna cu uleiul esențial vaporizat va ajunge in condensator unde vor condensa. Lichidul rezultat va conține apă florală (apă cu o suspensie fină de ulei esențial) si ulei esential, acestea merg mai departe in separator.

Capacitatea distilatorului folosit de noi este de 160 l  si arata ca in imaginea de mai jos.

V-am convins?

Comanda-ți acum!